Zelf appels plukken in de boomgaard

Wat is er nou leuker dan met je kinderen samen een middagje naar een appelboomgaard te gaan, om daar zelf je eigen appels te kunnen plukken. oke, ik weet het... er zijn best spectaculairdere dingen te bedenken, maar de kinderen vonden het geweldig.

Bepakt met een aantal tassen gingen we op weg naar Zeewolde om daar onze eigen appeltjes te plukken. En voor we er erg in hadden, waren de twee tassen al vol.

Tussendoor natuurlijk een paar mooie foto's gemaakt van de kinderen tussen de appeltjes.



Snel de tassen afwegen, om te kijken hoeveel kilo we geplukt hadden. De appeltjes gingen weg voor 60 cent per kilo. Geen geld toch? Met 9,5 kilo appels en een flinke tros bananen gingen we weer terug naar huis.

Natuurlijk moest er in de auto een appeltje geproefd worden, en zelfs dochterlief at een halve appel op, terwijl ze nooit appel wil. Waar zelf plukken al niet goed voor is ;-)

Zoals zoonlief het zo mooi omschreef:"appels smaken het lekkerst als je ze zelf geplukt hebt" Ik kan dat alleen maar beamen, wat verser kun je ze niet eten.

Bijkomstig voordeel: Geen afval en goedkoop een flinke voorraad appels.
Dat wordt lekker  appelsap en appelmoes maken, en wellicht ook een lekkere appeltaart. En voor de rest gaan ze vast ook zo snel genoeg op. De jongens vroegen net alweer om een appel.

Liefs,
Willeke


Reacties