maandag 27 februari 2017

Brownies met zoete aardappel

Voor de foodblogswap van februari mocht ik wat maken van de blog van Marijke van easydailyfood. Een blog bomvol heerlijke recepten.

Zoals gewoonlijk liet ik dat natuurlijk weer tot het laatst wachten en pas op het laatste moment besefte ik dat we de laatste week van februari op vakantie zouden zijn. Oeps....

Maar geen probleem.  Ik zag het recept van de gezonde brownies en de meeste ingrediënten had ik al in huis. Alleen de zoete aardappelen moest ik nog kopen.

Dus op de dag van vertrek stond ik eerst de morgen nog in de keuken om deze brownies te bakken. Ze zouden meegaan op reis, zo hadden we onderweg een heerlijk gezond tussendoortje.

Dat ik door 's morgens nog te bakken vervolgens de hele tas met kleren van onze oudste zoon zou vergeten en de leesboekjes van dochterlief, daar kwam ik pas achter op het vakantieadres. Een tweede oeps....

Gelukkig redden we het hier best. Af en toe een handwasje voor de oudste zoon en 's avonds voor het slapen gaan een verhaaltje uit mijn hoofd voor  dochterlief en het probleem is opeens geen probleem meer.

Maar nu dan de brownies. Heel gezond doordat er geen suiker is toegevoegd. Houd je van zoetigheid dan zou ik er nog wat extra suiker doorheen doen.  Wij vinden het prima zo en iedereen genoot ervan in de auto.


Wat heb je nodig:
350 gram zoete aardappel
110 gram dadels
100 gram speltbloem
20 gram cacao
3 gram baksoda
merg van een vanillestokje
gemengde notenmix

Hoe maak je het:
Kook de zoete aardappel gaar, stamp fijn en laat afkoelen. Gebruik het kookvocht om de dadels in te weken. Heb je te weinig vocht kook er dan nog wat water bij zodat de dadels onder staan.

Giet het vocht af in een apart schaaltje en pureer de dadels. Evt met nog wat vocht om het extra smeuïg te maken

Roer dit door de zoete aardappel.

Meng de speltbloem met de baksoda en de cacao en de vanille en roer dit ook door het aardappel mengsel.

Doe het beslag in een bakvorm van 20x20cm en bestrooi met de notenmix. Bak de brownie 25 minuten in de oven op 175 graden.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ik vind het zeer geslaagd, helemaal omdat het niets geen toegevoegde suikers en je dus echt alleen maar gezond snoept op deze manier.

Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Er worden hier de nodige voorbereidingen getroffen Willeke �� ik laat je t resultaat weten! Fijne vakantie,grappige blog trouwens ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Margje! Dank je wel voor je compliment ;-)

      Verwijderen