maandag 10 oktober 2016

appel-kaneelcake

Gisteren heb ik samen met Inke deze heerlijke appel-kaneelcake gebakken. Terwijl pappa met de jongens in de kerk waren, gingen wij ze thuis verrasssen, door bij thuiskomst zo'n heerlijke warme cake klaart te hebben staan.



Terwijl ik bezig was met het beslag, mocht Inke de appeltjes snijden. Ze vind het heerlijk om mij te mogen helpen

Ze neemt haar taak ook erg serieus. De appeltjes worden in mooie stukjes gesneden en stuk voor stuk gaan de appelstukjes in de schaal.

En daarna flink bestrooien met kaneel. ;-) Zie je dat handje...

goed doorroeren...

En daarna de appelstukjes op het beslag in de bakvorm.


En last but not least, dat hoort er tenslotte bij... De spatel aflikken terwijl de cake in de oven staat.

Het wachten werd beloond, want ongeveer een half uur later kwam deze heerlijke cake uit de oven.
Vinden jullie hem er ook niet lekker uitzien?

Zien jullie de mooie kastanjes? Die heeft Boaz geraapt. Past mooi bij dit herfsttaartje toch?

Mam... wat ruikt het hier lekker was de eerste reactie van de jongens. En daar doen we het dan weer voor.


Willen jullie ook zo'n lekkere herfstcake bakken?
Lees snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig:
(voor een bakvorm van 18x20 cm)

 75 gram kokosbloesemsuiker
125 gram roomboter
2 eieren
125 gram speltbloem
1 tl baksoda (3 gram)
1 tl zout (3 gram)
60 gram yoghurt
sap van een halve citroen
2 appels
kaneel naar smaak

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Schil de appel en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi met kaneel en roer goed door elkaar
Klop de roomboter samen met de suiker glad en romig.
Mix daar 1 voor 1 de eieren door
Weeg de speltbloem af en roer daar de baksoda en het zout er goed doorheen. Mix dit even kort door het roombotermengsel.
Schenk hier 60 gram yoghurt en de citroensap bij en mix nog 1 keer goed door. 
Doe het beslag in een goed ingevette bakvorm, en doe de appelstukjes erboven op. Dit mag een beetje aangedrukt worden.
Bak de cake voor 30 tot 35 minuten in de oven. Als de randen loslaten van de bakvorm is de cake gaar.

Wij hebben ervan genoten!
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Liefs,
Willeke

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen