Aardbeienhart.


Het is weer bijna Moederdag en wat is er dan leuker om een lekkere taart cadeau te geven. Natuurlijk kun je naar de supermarkt gaan, of naar de warme bakker, maar mamma wordt natuurlijk veel blijer van een heerlijk zelfgebakken taartje.
Het is niet moeilijk, dus heb je al wat grotere kinderen, laat dan deze pagina stiekem openstaan op de computer, als stille hint, of maak hem zelf voor je eigen moeder.
Het taartje is gemaakt van het alle heerlijkste sloffendeeg, met amandelspijs, wat je kant en klaar kunt komen maar natuurlijk ook zelf kunt maken met dit recept. Als je die amandelspijs nu alvast maakt, kun je dat in de koelkast laten staan tot zaterdag. De amandelspijs zal dan nog beter smaken, en het kost je dan minder tijd.
Ik heb deze hartvormige bakvorm van de Ikea gebruikt. Die is ook nog redelijk betaalbaar, en kun je daarna altijd nog eens gebruiken voor Valentijnsdag, of andere romantische aangelegenheden ;-)



Wat heb je nodig:

Voor de bodem:
200 gram (spelt)bloem
145 gram palmsuiker
145 gram boter
2 gram baksoda (je kunt ook bakpoeder gebruiken. Citroen is dan niet nodig)
sap van een halve citroen
1 eigeel


Voor de amandelspijs:
25 gram roomboter
50 gram (spelt)bloem
75 ml water
150 gram amandelmeel
ongeveer 80 ml honing
evt. nog wat extra (ongeraffineerde) suiker


Voor de vulling:
125 gram mascarpone
125 ml slagroom
75 gram witte chocolade

Voor de decoratie:
250 gram aardbeien
evt. wat blaadjes munt


Hoe maak je het:
Maak eerst de amandelspijs, met dit recept.
Meng de ingrediënten voor de bodem tot een mooie deegbal en bekleed de bodem van de springvorm met het deeg. Laat aan de randen een opstaande rand van ongeveer 1,5 cm breed en 1,5 cm hoog.

Verdeel de amandelspijs over de bodem tussen de opstaande randen en bak de taart in 20 a 25 minuten gaar in de oven op 175 graden. (hetelucht.) Laat volledig afkoelen.

Laat de witte chocolade au bain marie smelten en laat even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom nog net niet helemaal stijf. Klop in een andere kom de mascarpone los, en meng met de witte chocolade. Zodra het goed gemengd is, voeg je de slagroom toe, en klop je het met de handgarde nog eens goed door. (pas op, klop het niet tot boter) Vul de taart met het mascarponemengsel.

Laat even opstijven in de koelkast en decoreer dan met de aardbeien en evt. wat takjes munt, of wat kroontjes van de aardbeien.

Ik ben heel benieuwd wat je moeder ervan vond.

Geniet!

Liefs,
Willeke

Volg mij ook op Facebook, Pinterest en Instagram 

Reacties