Frietje anders.

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Dit keer mocht ik wat maken van www.kitchentablehappiness.nl Het leuke van de foodblogswap is dat je zo heerlijk op een andere blog kunt snuffelen en eens heel andere recepten tegen komt als die je zelf altijd maakt. Marlene is diëtist en jurist, en op haar blog komt je allerlei recepten tegen uit oude kookboeken. Je zou er echt eens een kijkje moeten nemen, echt heerlijk om te lezen.

Mijn keuze is dit keer gevallen op de aardappel- en knolselderij frietjes. Je maakt niet alleen friet van de aardappel, maar je kunt ook friet maken van diverse soorten groenten. In dit geval dus de knolselderij. Bij het recept hoor een remouladesaus, maar ik heb het maar gehouden bij een homemade mayonaise. (het recept volg nog een keer) De friet was wel genoeg gekkigheid voor deze maaltijd.

Toen ik dit recept las moest ik echt denken aan een verhaal wat mijn vader vroeger steeds opnieuw moest vertellen, en waar we iedere keer weer van smulden. De vrouw die boos de Amsterdamse groentewinkel waar hij werkte binnenkwam, met de woorden: 'die frietjes die ik hier gisteren gekocht heb, waren niet te vreten'. 'Frietjes? Mevrouw, dat was koolraap!'

Ja, van dat verhaal smulden we wel, maar zouden de kinderen hier ook van smullen? Stel dat het werkelijk niet te eten is, die groentefriet. Stel dat de kinderen het niet lekker zouden vinden, en dat ik vervolgens alle knolselderijfrietjes zou moeten weggooien.

Gelukkig was al mijn angst voor niets. De knolselderij frietjes en de aardappelfrietjes waren heerlijk. Het oordeel van de kinderen: 'Het proeft gek, maar ook lekker!' En ook: 'Nu hoef ik nooit meer naar de Spar om friet te kopen, want nu kunt u het gewoon zelf maken.'



Wat heb je nodig:
  • 500 gram knolselderij (schoongemaakt)
  • 500 gram aardappel geschikt voor friet (geschild)
  • 1 liter arachideolie

Hoe maak je het:
  1. Maak de knolselderij schoon. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd deze plakken in frietjes.
  2. Schil de aardappel, snijd ik plakken van ongeveer 1 cm dik en snijdt deze plakken in frietjes.
  3. Was de aardappel en dep goed droog met een theedoek.
  4. Verwarm de olie in de wok (of frituur gewoon in je friteuze) tot 180 graden en bak je knolselderij en de aardappel in kleine porties tot ze goudbruin zijn.
  5. Op het eind heb ik alles nog een keer in de pan gedaan, zodat het geheel weer goed heet werd.
  6. Bestrooi met zout, kerrie en paprikapoeder.
  7. Serveer met mayonaise.
Eet smakelijk!

Liefs,
Willeke
(volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)


Reacties

Mirjam zei…
Ha die Willeke, ik had nog niet gezocht naar je blog, maar ik zie hele lekkere dingen voorbij komen. Alleen is koken en bakken echt pure noodzaak want ik hou er niet van Brrrr. Ik kom zeker nog eens kijken op je blog.
Groeten Mirjam
Ziet er heerlijk uit weer! Ik heb het nog steeds niet aangedurfd groente als friet, toch maar een keertje doen denk ik ;-).

Ga zo ook m'n blog voor de foodblogswap afmaken,
vind het erg leuk altijd om weer andere blogs te leren kennen en ideetjes op te doen.

Groetjes Anita
haha... zo heeft iedereen zijn hobby's toch!
Dat vind ik ook echt het leuke er aan.