zaterdag 18 juli 2015

Gevulde koeken

Hebben jullie de amandelspijs van mijn vorige blog al gemaakt? Deze kun je namelijk heel goed gebruiken om gevulde koeken mee te maken. Ze zijn echt heerlijk en moeilijk is het niet.


Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 9 koeken)
  • 1 portie amandelspijs
  • 200 gram bloem
  • 100 gram ongeraffineerde suiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 ei
  • garneeramandelen
Hoe maak je het:
  1. Breek het ei en kluts het goed door elkaar.
  2. Neem een eetlepel ei apart.
  3. Meng de bloem, suiker, roomboter en ei en kneed er een bal van. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
  4. Laat het deeg een half uurtje rusten.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte.
  6. Steek hier 18 cirkels uit. (Ik gebruikte zo'n plastic Ikea bekertje als uitsteker)
  7. Vorm van het amandelspijs 9 balletjes. (Je hoeft niet alles te gebruiken.)
  8. Druk de balletjes een beetje plat en leg ze op 9 van de uitgestoken cirkels.
  9. Leg de overige cirkels erover heen en druk de randen aan met een vork.
  10. Garneer iedere koek met een halve amandel.
  11. Bestrijk met het achtergehouden ei.
  12. Bak in de oven op 200 graden (hetelucht) voor 13 tot 15 minuten.
Eet smakelijk!

Liefs,
Willeke
(volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)

1 opmerking:

  1. Heerlijk recept, voor de foodblog swap hebben wij het recept geplaatst op: http://ohmydish.com/recipe/dutch-gevulde-koeken/

    BeantwoordenVerwijderen