Kerstkransjes

Rond sinterklaas bakken we pepernoten en taaitaai. Nu richting de kerst is het tijd voor kerstkransjes. Het is leuk om te doen en ook nog eens super makkelijk. En ze smaken heerlijk. Wat wil een mens nog meer.


Wat heb je nodig voor ongeveer 20 stuks.
  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram palmsuiker (+ wat extra voor decoratie)
  • 150 gram koude roomboter
  • 2 eigelen
  • snufje zout
  • een klein beetje sap van een grapefruit. (kan ook vervangen worden voor citroen, limoen of sinaasappelsap.
  • geschaafde amandelen.

En zo ga je te werk.
  1. Doe de bloem, suiker, boter, 1 eigeel, zout en het sap in een beslagkom en kneed alles tot een soepel deeg. Is het iets te plakkerig dan kun je nog wat bloem toevoegen.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier, rol het deeg uit, en steek hier kransen uit. In het midden maak je een gat met een kleinere uitsteker. (heb je geen uitstekers dan kun je ook gewoon een glas gebruiken en het gat maken met een appelboor of een bierdopje oid)
  3. Bestrijk de kransjes met het eigeel en bestrooi met het amandelschaafsel.
  4. Zet de kransjes voor ongeveer een kwartier in de koelkast en warm in die tijd de oven voor op 160 graden (hetelucht) Heb je geen heteluchtoven zet dan de oven op 175 graden.
  5. Bestrooi de kransjes met wat palmsuiker en bak ze 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!
volg mij ook op facebook
www.facebook.nl/mammatjevanalles




Reacties

Dank je wel! Ze waren ook erg lekker...